top of page
Daniel leest voor, de Kleine kapitein Rotterdam

OVER ONS

2 KINDERBOEKWINKELS

Een paradijs voor klein en groot! Bij ons vind je o.a. educatief speelgoed, spellen, knuffels, babyspullen en kindermeubels & accessoires.

WEBSHOP

Voor scholen en kinderdagverblijven

We bieden leuke producten aan rondom boekgerelateerde festiviteiten zoals de Kinderboekenweek en de Voorleesdagen!

EDUCATIEVE ACTIVITEITEN

Al jaren geven wij lezingen, workshops en cursussen. Ook ontwikkelden we een eigen lijn vertelkastjes, de zogenoemde Kamishibai's.

Winkelpui-De-Kleine-Kapitein.jpg
Vestigingen
ONZE VESTIGINGEN

IN ROTTERDAM & GRONINGEN

De Kleine Kapitein en De Groningse Kinderboekhandel zijn twee bijzondere kinderboekwinkels!

ROTTERDAM

De Kleine Kapitein in Rotterdam, is de grootste kinderboekhandel van de Benelux.

 

Naast een enorm assortiment aan kinderboeken vind je veel spellen, puzzels, sustainable speelgoed, knuffels, babyspullen en Stokke meubelen

Sinds kort kun je ook terecht voor de aanschaf of huur van MYPUMP en Medela producten

GRONINGEN

De Groningse Kinderboekwinkel is één van de eerste kinderboekwinkels van Nederland en bestaat al veertig jaar!

 

Naast een complete kinderboekwinkel vind je hier ook bijzonder en uitdagend speelgoed, knuffels van kinderboeken, puzzels en spellen. 

In onze winkels staan wel 5000 verschillende kinderboeken! Peuter- en kleuterboeken, prentenboeken, voorleesboeken, zelfleesboeken op niveau, romans voor 6 tot 18 jarigen en duizenden informatieve boeken over allerlei onderwerpen.

 

Mocht je vragen hebben over ons assortiment kun je natuurlijk altijd even bellen of kom gezellig langs in één van onze winkels. Dit vinden wij uiteraard het leukst!

JULIA ALBERING  |  DE KLEINE KAPITEIN

WE GO WAY BACK

Lang... lang geleden... begon mijn oma Frances een kinderboekwinkel in Groningen. Haar man, mijn opa Dan, had een kookwinkel geopend toen ze terugkwamen van hun wereldreis. Hier deelden ze hun passie voor koken maar mijn oma wilde ook een plek voor zichzelf. Mijn vader was al snel oud genoeg om te helpen in de kinderboekwinkel van mijn oma. Vanaf twaalfjarige leeftijd vermaakte mijn vader zich in de winkel en werkte er met veel plezier. Van zijn eerste salaris kocht hij een platenspeler en platen, destijds een andere liefde.

 

De jaren gingen voorbij en mijn moeder begon aan haar studie Nederlands in Groningen. Als bijbaan begon ze in de Groningse kinderboekhandel. En daar vonden mijn ouders elkaar. De gedeelde liefde voor het boekenvak bracht ze samen. Nu bijna dertig jaar later runnen ze samen met een geweldig team de Groningse kinderboekhandel én De kleine kapitein in Rotterdam.

Team Rotterdam

ONS TEAM

Dit is ons Rotterdamse team. Ze staan altijd met liefde voor je klaar!

Daniel Albering - Team de Kleine Kapitein.png
Zoek je een nieuw boek? Een nieuw spel? Een kinderstoel? Daniel helpt je graag verder. Daarnaast kun je hem ook altijd bellen als je hulp nodig hebt op school met je schoolbibliotheek of voor andere vragen.
 
Julia Albering - Team de Kleine Kapitein.png
Julia is opgegroeid in de kinderboekenwinkel. Hulp nodig bij het perfecte cadeautje? Vraag dan vooral om advies. Samen vinden we zeker iets leuks. Julia houdt jullie ook via onze socials op de hoogte.
 
Corina Albering - Team de Kleine Kapitein.png
We krijgen vaak te horen dat mensen niet uitgekeken raken bij ons in de winkel. Dit alles is mogelijk dankzij Corina. Zij zorgt ervoor dat er elke dag weer nieuwe spullen in de winkel worden aangeboden.
 
Emma - Team de Kleine Kapitein.png
Emma is helemaal thuis in de wereld van de allerkleinsten. De leukste geluidenboekjes, prentenboeken, babycadeautjes en nog veel meer. Dus vraag maar raak!

 
Annika - Team de Kleine Kapitein.png
Voor de meest nieuw en mooie titels moet je bij Annika zijn! Van prentenboeken tot viertien-plussers, ze helpt je met het grootste enthousiasme.

 
bottom of page